Varm kycklingsallad

Serverar: 4 portioner

Den här rätten kan man ju variera som man vill med t ex paprika, purjolök, ärter, bacon eller vad man vill. Jag gör den oftast så här med majs och champinjoner

Ingredienser

  • 4 port kokt ris
  • 1 grillad kyckling
  • 2 dl majs
  • 150 g skivade champinjoner på burk eller 7 färska
  • 3 dl grädde eller matlagningsgrädde
  • Ca 3 dl ketchup
  • Grillkrydda eller allkrydda
  • Instruktioner

    1. Rensa kycklingen och dela köttet i mindre bitar. Fräs champinjonerna i lite margarin.
    2. Blanda kyckling, ris, majs, champinjoner och ketchupen i en bunke, blanda väl. Smörj en form och lägg i ris röran. Häll på grädden och krydda med grillkrydda.
    3. Gratinera i mitten av ugnen i 20 minuter, 225 grader.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben