Varm melonsallad med grillad melon och jordnötter

Serverar: 4 portioner

Den här salladen är god att äta till grillad kyckling eller fläskkött eller som den är, gärna med en klick matyoghurt och sweet chilisås.

Ingredienser

  • ½ cantaloupemelon, ca 350g
  • 1/4 färsk ananas, ca 200g
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 klyfta färsk vitkål eller spetskål, ca 500g
  • 1 rödlök
  • 4 salladslökar
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 1 dl jordnötter
  • Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 2 msk grovt hackad koriander
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
    2. Skala, kärna ur och skär melonen i klyftor. Skala, ansa och skär bort den hårda rotstocken på ananasen, skär den sedan i klyftor. Skär klyftorna på mitten och ringla på honung. Vänd runt bitarna. Grilla melon och ananas ca 1 minut på varje sida tills bitarna fått fin färg.
    3. Skär kålen i bitar, skala och skär rödlöken i klyftor. skär salladslöken i 2 cm långa bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Stek kål och lök i olja och smör ca 5 minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar.
    4. Lägg i melon och ananas och strö över chili och jordnötter. Droppa över dressingen eller servera den på sidan om.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben