Varm potatis och spenatterrin

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

Terrinen kan serveras till olika sorters fisk men även till kött.

Ingredienser

  • 3 stora potatisar
  • 250 g spenat (färsk eller frusen)
  • 1 ägg
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1dl grädde
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla potatisarna i små, smala bitar. Mixa eller finhacka spenaten. Blanda samman grädde, crème fraiche, vitlök , potatis, spenaten, ägg och kryddor.
    2. Ställ in i ugnen på 180 grader i ca 40 min.
    3. Rör om lite då och då så att inte gratängen får en för stadig yta.
    4. Under tiden du väntar klär du små skålar, Temugg eller liknande med plastfolie på insidan så att plastfoliet sticker upp en bra bit över kopp kanten. När gratängen är klar fyller du upp kopparna eller skålarna och vänder dom upp och ner på tallriken. Klart att servera med valfritt tillbehör.
    5. Tips på tillbehör: Parmesan Kokta mandlar. Fisk av olika slag kanske lax.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben