Varm purjolök med vinigrette

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 g purjolök
  • 1 liten röd paprika
  • 1 tsk senap
  • salt
  • peppar
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    Ta bort hälften av det gröna på purjolöken, skär resten i cm-breda bitar. Lägg i kokande saltat vatten och låt sjuda 15-20 min. Skölj och kärna ur. Skär paprikan i tunna ringar. Lägg senapen i en skål, häll på vinäger, blanda. Tillsätt oljan under omrörning. Smaka av. Låt purjolöken rinna av väl, men låt den inte kallna. Lägg upp den på ett fat , häll över vinägrettsåsen och blanda om. Garnera med paprikan, och servera rätten ljum. Servera med gott, vitt bröd elelr vitlöksbröd!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben