En variant på varma mackor som känns lite lyxigare.
Ingredienser
4 små baguetter, ca 25 cm
1 rödlök
1 kula mozzarella
2 tomater
20 g rucola
100 g skivad italiensk salami
ca 50 g rumsvarmt smör
1 vitlöksklyfta
skal av 1/2 citron
salt
peppar
olivolja
2 dl riven parmesanost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär snitt i bröden nästan helt igenom men så att brödet fortfarande håller ihop.
- Skiva rödlöken, mozzarellan och tomaterna. Fyll snitten i bröden med rucola, salami, rödlök, mozzarella och tomater.
- Blanda smör, pressad vitlök och rivet citronskal. Krydda med salt och peppar. Bred smöret över bröden så att det kan rinna ner i snitten. Ringla lite olivolja över så blir bröden saftiga. Strö parmesanosten över och låt baguetterna stå i ugnen i 7-10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Snittar och tilltugg
Visst är det tråkigt att bara servera nötter till drinken. Här får du...