Varma baguetter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En variant på varma mackor som känns lite lyxigare.

Ingredienser

  • 4 små baguetter, ca 25 cm
  • 1 rödlök
  • 1 kula mozzarella
  • 2 tomater
  • 20 g rucola
  • 100 g skivad italiensk salami
  • ca 50 g rumsvarmt smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • skal av 1/2 citron
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 2 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär snitt i bröden nästan helt igenom men så att brödet fortfarande håller ihop.
    3. Skiva rödlöken, mozzarellan och tomaterna. Fyll snitten i bröden med rucola, salami, rödlök, mozzarella och tomater.
    4. Blanda smör, pressad vitlök och rivet citronskal. Krydda med salt och peppar. Bred smöret över bröden så att det kan rinna ner i snitten. Ringla lite olivolja över så blir bröden saftiga. Strö parmesanosten över och låt baguetterna stå i ugnen i 7-10 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Snittar och tilltugg
    Visst är det tråkigt att bara servera nötter till drinken. Här får du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben