Varma daimbananer med vispgrädde

Serverar: 4 portioner

Så enkelt och så gott

Ingredienser

  • 4 bananer
  • en klick Svenskt Smör
  • 3 dl Vispgrädde
  • en dubbeldaim
  • Servering
  • glass eller vispgrädde
  • Garnering
  • krossad dubbeldaim
  • Instruktioner

    Skala bananerna. Smält smör i en stekpanna och stek bananerna ett par minuter på varje sida. Ta ur bananerna, sänk värmen och häll på grädden, samt en smulad daim. Låt detta långsamt smälta ihop på låg värme i pannan. När daimen smält är såsen klar. Servera de varma bananerna med daimsåsen, extra krossad daim samt glass eller iskall lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    Heisjo 23 mars 2008

    Jättegott, dock lite för mycket. En halv banan räcker mer än väl. Åt det med glass och det gav en bra brytning mot den ljumma bananen och såsen. Vispgrädde rekomenderar jag inte, det hade blivit för mycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben