Varma dubbelmackor med rökt kalkon

Serverar: 4 portioner

En mer lättfixad kvällsrätt än de här mackorna finns inte. De smakar allra bäst när de kommer frasiga och varma direkt från järnet.

Ingredienser

  • 8 skivor formfranska
  • 60 g Philadelphiaost med örter
  • 4 skivor ost
  • 8 skivor rökt kalkon
  • 2 tomater
  • 4 små salladsblad
  • 2 inlagda gurkor + ev gurkor till garnering
  • Instruktioner

    1. Bred ett tunt lager färskost på brödskivorna. Lägg en skiva ost och sedan två skivor kalkonkött på fyra av brödskivorna.
    2. Skär bort stjälkfästena på tomaterna och skiva dem tunt. Skölj och torka av salladsbladen. Låt gurkorna rinna av ordentligt och skär dem i skivor på längden.
    3. Sätt våffeljärnet på högsta värme. Lägg salladsblad, gurkskivor och tomatskivor på osten och kalkonen och täck med resten av brödskivorna.
    4. Lägg dubbelmackorna en åt gången i våffeljärnet, fyra-fem minuter. Tryck till med ovandelen av järnet så att de blir lika bruna på båda sidor. Dela de grillade mackorna på diagonalen och servera. Garnera ev med hela gurkor på tandpetare.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben