Vårrullar

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 1 timme

Vårullar kan göras på flera olika sätt och med olika ingredienser. Det går alldeles utmärk att bara ha i grönsaker t ex vitkål, morot m m.

Ingredienser

  • 100 g vermicelli, glasnudlar
  • 1-2 msk olja
  • 1,5 dl fint riven morot
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 ägg
  • Köttfärs ca 100 gram (Valfritt)
  • 2 matskedar fisksås
  • 1 paket vårrulleplattor
  • Instruktioner

    1. Tina upp dina vårrulleplattor (De köps oftast frysta). Mjuka upp glasnudlarna i vatten och skär dem i mindre bitar.
    2. Finhacka vitlöken och blanda i ägget, fisksåsen och moroten.
    3. Stek alltihopa på hög värme och låt sedan svalna. Lägg på lagom mycket av nudelblandningen på varje vårrulleplatta och vik in kanterna och rulla ihop. Klistra igen slutkanten med ägg.
    4. Stek eller fritera vårrullarna tills de fått en fin ljusbrun färg. Du även se beskrivning på baksidan av vårulleförpackning hur man viker.
    5. Serveras gärna till söt chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Kladdkakan95 19 september 2009

    MMM!!! De var UNDERBART goda! ;-D Har alltid gillat vårrullar å skulle testa å göra själv till familjen. En Klar 5:a för mig! Lite läskigt med friteringen så det fick pappa göra ;)

    lena4 3 oktober 2010

    Blev jättegoda i smaken. Jag hade lite svårt att rulla dom. Fanns ingen beskrivning på min förpackning. Blev lite stora också, gör mindre nästa gång. En femma blir det i betyg.

    MissLinnea 16 november 2011

    Går de att frysa? T.ex. innan friteringen..?

    Relaterade Artiklar

    Matklubben Blogg 2007-09-18
    Stockholm bjöd verkligen på fint väder i helgen. Lite småblåsigt men ä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben