Vårullar kan göras på flera olika sätt och med olika ingredienser. Det går alldeles utmärk att bara ha i grönsaker t ex vitkål, morot m m.
Ingredienser
100 g vermicelli, glasnudlar
1-2 msk olja
1,5 dl fint riven morot
3-4 klyftor vitlök
1 ägg
Köttfärs ca 100 gram (Valfritt)
2 matskedar fisksås
1 paket vårrulleplattor
Instruktioner
- Tina upp dina vårrulleplattor (De köps oftast frysta). Mjuka upp glasnudlarna i vatten och skär dem i mindre bitar.
- Finhacka vitlöken och blanda i ägget, fisksåsen och moroten.
- Stek alltihopa på hög värme och låt sedan svalna.
Lägg på lagom mycket av nudelblandningen på varje vårrulleplatta och vik in kanterna och rulla ihop. Klistra igen slutkanten med ägg.
- Stek eller fritera vårrullarna tills de fått en fin ljusbrun färg. Du även se beskrivning på baksidan av vårulleförpackning hur man viker.
- Serveras gärna till söt chilisås.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Relaterade Artiklar
Matklubben Blogg 2007-09-18
Stockholm bjöd verkligen på fint väder i helgen. Lite småblåsigt men ä...
MMM!!! De var UNDERBART goda! ;-D Har alltid gillat vårrullar å skulle testa å göra själv till familjen. En Klar 5:a för mig! Lite läskigt med friteringen så det fick pappa göra ;)
Blev jättegoda i smaken. Jag hade lite svårt att rulla dom. Fanns ingen beskrivning på min förpackning. Blev lite stora också, gör mindre nästa gång. En femma blir det i betyg.
Går de att frysa? T.ex. innan friteringen..?