Hemgjorda vårrullar. Supergott.
Ingredienser
16 frysta filodegsblad (ca 25 x 25 cm)
100 g kycklingfilé
350 g nötfärs
250 g vitkål
1 gul lök
1 röd chilipeppar
150 g sojaböngroddar
3 msk olja till stekning
1-2 msk salt
1 msk mald vitpeppar
2 msk kinesisk soja
1 äggvita
1,5 liter olja för fritering
Instruktioner
- Tina upp filodegsbladen.
Hacka kycklinglingfilé, finstrimla löken och vitkålen. Finhacka chilifrukten.
- Stek köttfärsen med lite salt och peppar tills den blir genomstekt. Tillsätt kycklingbitarna, vitkål och lök, stek ytterligare i fem minuter. Tillsätt chilin och söjaböngroddarna och låt det steka med i ytterligare 2-3 minuter. Smaka av blandningen med salt, peppar och kinesisk sojasås.
Kyl ner färsblandningen.
- Lägg ca 3-4 msk färsblandning på ena hälften av varje filodegsblad. Pensla äggvita på kanterna och veckla ihop dem. Ta därefter ytterligare ett penslat filodegsblad runt varje vårrulle, så håller dem ihop bättre.
- Värm upp oljan till ca 180 grader.
Fritera vårrullarna ca 5 minuter tills dom har blivit krispiga och gyllenbruna.
Servera med curry och soja. Ris eller potatismos passar bra till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Matklubben Blogg 2007-09-18
Stockholm bjöd verkligen på fint väder i helgen. Lite småblåsigt men ä...