Vårrullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hemgjorda vårrullar. Supergott.

Ingredienser

  • 16 frysta filodegsblad (ca 25 x 25 cm)
  • 100 g kycklingfilé
  • 350 g nötfärs
  • 250 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilipeppar
  • 150 g sojaböngroddar
  • 3 msk olja till stekning
  • 1-2 msk salt
  • 1 msk mald vitpeppar
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 äggvita
  • 1,5 liter olja för fritering
  • Instruktioner

    1. Tina upp filodegsbladen. Hacka kycklinglingfilé, finstrimla löken och vitkålen. Finhacka chilifrukten.
    2. Stek köttfärsen med lite salt och peppar tills den blir genomstekt. Tillsätt kycklingbitarna, vitkål och lök, stek ytterligare i fem minuter. Tillsätt chilin och söjaböngroddarna och låt det steka med i ytterligare 2-3 minuter. Smaka av blandningen med salt, peppar och kinesisk sojasås. Kyl ner färsblandningen.
    3. Lägg ca 3-4 msk färsblandning på ena hälften av varje filodegsblad. Pensla äggvita på kanterna och veckla ihop dem. Ta därefter ytterligare ett penslat filodegsblad runt varje vårrulle, så håller dem ihop bättre.
    4. Värm upp oljan till ca 180 grader. Fritera vårrullarna ca 5 minuter tills dom har blivit krispiga och gyllenbruna. Servera med curry och soja. Ris eller potatismos passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Matklubben Blogg 2007-09-18
    Stockholm bjöd verkligen på fint väder i helgen. Lite småblåsigt men ä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben