Vegan sockerkaka

Sockerkakssmet utan ägg och annat från djurriket.

Ingredienser

  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl socker
  • 100 g margarin
  • 2 dl sojamjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ev. smaktillsats
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en sockerkaksform. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt ev. smaktillsats. Värm ev. margarient i en mikro så att det blir fingervarmt. Finfördela i mjölet med elvisp, matberedare eller fingertopparna. Tillsätt sojamjölk och rör ihop till en smet. Bred ut smeten i formen och grädda i cirka 30 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben