Vegansk sockerkaka

Serverar: 1 portioner

Veganskt recept.

Ingredienser

  • 2 msk avkok på linfrön
  • 1 msk soja- eller havregrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker eller mald kardemumma
  • 50 g smält vegetabiliskt margarin
  • 1 dl havre- eller sojamjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Vispa linfröavkoket (med grädden) och socker riktigt pösigt, helst med elvisp. Sikta över mjöl och bakpulver, häll försiktigt i det smälta margarinet och mjölken (som gärna får vara varm) och rör försiktigt ihop allting till en smet.
    2. Häll i smord och bröad form och grädda i förvärmd ugn vid 175 graders värme i 35 minuter.
    3. Stjälp upp den något avsvalnade kakan.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben