Våga prova dessa kanelbullar i vegansk tappning. Jag lovar, de smakar underbart!
Ingredienser
200 g mjölkfritt margarin
5 dl sojadryck eller havredryck
50 g jäst
1 dl socker
1 tsk salt
15-17 dl vetemjöl
Fyllning
Mjölkfritt margarin
Kanel
Socker
Garnering
Pärlsocker
Instruktioner
- Smält margarinet och tillsätt soja-/havredrycken och låt det bli fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vätskan. Tillsätt socker och salt och rör om. Tillsätt mjöl och arbeta tills du har en mjuk och smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.
- Dela degen i två delar, kavla ut och fördela fyllningen jämnt mellan de två delarna. Rulla ihop båda och skär upp i jämnstora bitar, ca 30 st. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i bakformar. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med soja-/havredryck och strö över pärlsocker. Grädda sedan i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på storlek.
Liknande recept
Kommentarer (0)