Veganska kanelbullar

Serverar: 30 portioner

Våga prova dessa kanelbullar i vegansk tappning. Jag lovar, de smakar underbart!

Ingredienser

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 5 dl sojadryck eller havredryck
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 15-17 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Mjölkfritt margarin
  • Kanel
  • Socker
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och tillsätt soja-/havredrycken och låt det bli fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vätskan. Tillsätt socker och salt och rör om. Tillsätt mjöl och arbeta tills du har en mjuk och smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.
    2. Dela degen i två delar, kavla ut och fördela fyllningen jämnt mellan de två delarna. Rulla ihop båda och skär upp i jämnstora bitar, ca 30 st. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i bakformar. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Pensla bullarna med soja-/havredryck och strö över pärlsocker. Grädda sedan i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på storlek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben