Veganska kanelbullar

Serverar: 25 portioner

4 oktober är känd för kanelbullens dag i Sverige, men i hela världen står 4 oktober för Djurens dag, vad passar då inte bättre än veganska kanelbullar? Bullarna är även laktosfria.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 2 ½ dl soja/havremjölk
  • ½ dl råsocker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 6-7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 25-35 g mjölkfritt smör
  • ½ dl råsocker
  • 1 msk kanel
  • Ev. 1 dl riven mandelmassa
  • Garnering
  • Havre/sojamjölk
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37° (fingervarmt). Häll vätskan över jästen så att den löser sig. Tillsätt råsocker, kardemumma, salt och så mycket mjöl att du kan arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl på degen och låt jäsa ca 40 min under bakduk.
    2. Blanda ihop smör, socker och kanel i en liten skål. Riv mandelmassan.
    3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och knåda den. Kavla ut till en rektangel och bred på fyllningen och strö ev. över mandelmassan. Rulla ihop till en rulle och skär ca 20 bitar och lägg i bullformar.
    4. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
    5. Pensla med vatten och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter i 225°.
    6. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nadjana 23 november 2009

    Hur gott som helst! Fljde receptet till punkt och pricka - nöstan. Bytte ut ca 1,5 dl av vetemjölet mot grahamsmjöl, gör bullarna "fluffigare"!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben