Vegetarisk currygryta med kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Vi älskar curry i våran familj och vi lagar någon form av currygryta minst en gång per vecka. Det är alltid lika gott. Det här är mitt senaste recept som jag gjorde förra veckan. Den blev riktigt lyckad. Tjock, krämig och god med lite sting från den färska ingefäran. Färsk ingefära och kokosgrädde är helt fantastiskt tillsammans. Det är en av mina favoritingredienser som jag ofta använder när jag lagar mat. Förutom sin fantastiskt goda smak så är den även väldigt bra för hälsan. Äter du GI så är det här en perfekt rätt tillsammans med quinoa och en god sallad. Hitta fler goda och nyttiga recept på www.angelasheaven.com

Ingredienser

  • 2,5 dl champinjoner, skurna i klyftor
  • 1 dl purjolök, fint skuren
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 3 st (360 g) tomater, grovt hackade
  • 0,5 dl röda linser
  • 1 dl kokosmjölk, jag använde Santa Marias Extra Creamy
  • 1 dl crème fraiche (kan ersättas med kokosmjölk)
  • 2 msk gul curry
  • 1 tsk salt
  • Kokosolja
  • Instruktioner

    Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja. Rör om hela tiden och stek tills svampen mjuknat något och fått en fin yta. Ca 3-4 minuter. Lägg i curry och stek ytterligare en minut. Skölj linserna och lägg i dom tillsammans med övriga ingredienser i stekpannan. Låt småputtra tills linserna mjuknat i ca 10-15 minuter. Smaka och justera med mer kryddor om det behövs. Servera med ris eller quinoa och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LenaBE1 14 mars 2016

    Tack för receptet på en jättegod gryta, receptet innehåller i alldeles för lite grönsaker tycker jag så jag ökade på de som står i receptet och lade till paprika och majs, och så bytte jag linserna mot en burk kikärter. Jag tog dessutom hela fp av kokosmjölken och uteslöt crème fraichen istället. Och jättegott blev det så jag ska absolut laga denna gryta igen. Högsta betyg ger jag denna fantastiska currygryta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben