Vegetarisk currygryta med kokosmjölk

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 15 minuter

En stark, vegetarisk Quorngryta jag improviserade fram för några år sedan som har blivit succé hos alla som har smakat den.

Ingredienser

  • 300 g Quornbitar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1,5 tsk gul curry (gärna stark)
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 1 tsk Sambal Oelek
  • Instruktioner

    1. Häll Quornbitarna otinade i en kall traktörpanna och häll i 2/3 av kokosmjölken. Ha sedan i curry, tandoorikrydda och Sambal Oelek och sprid ut det så gott det går. Vrid sedan på värmen på max och rör runt allt eftersom det tinar.
    2. När det börjar koka, sätt på locket, vrid ner värmen till hälften och låt koka under lock i c:a 5 minuter. Häll sedan i den sista kokosmjölken, rör om och servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben