Vegetarisk indisk kålpudding

Serverar: 4 portioner

Kålpudding är kåldolmens mer lätthanterliga och mindre krävande kusin. Här är den omgjord till en indisk syster som garanterat kommer att bli en ny favorit.

Ingredienser

  • 1 dl risgryn
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 vitkålshuvud
  • Rapsolja
  • Några matskedar ljus sirap efter smak
  • 1½ dl vatten
  • 600 g sojafärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 msk curry
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Yoghurt
  • Torkad mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Koka risgrynen i kokosmjölken i ca 10 minuter. Häll bort överflödig vätska och låt risgrynen svalna något. Hacka vitkålshuvudet grovt och bryn i omgångar i rapsolja. När all vitkål är brynt häller du tillbaka den i stekpannan. Salta, peppar och ringla över ljus sirap efter smak. Häll på vattnet och lägg på ett lock. Låt sjuda i 10 minuter eller tills vitkålen mjuknat.
    3. Fräs sojafärsen i lite olja tills den får fint med färg. Finhacka den gula löken, vitlöksklyftorna och paprikan. Blanda ner i färsen. Krydda med curry, salt och svartpeppar. Vänd till sist ner de kokta risgrynen.
    4. Sprid ut färsblandningen i en gratängform. Fördela den stekta vitkålen över färsen. Grädda i 40 minuter.
    5. Servera gärna kålpuddingen med yoghurt blandat med torkad mynta.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben