Vegetarisk kålpudding

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Korv eller skinka passar bra som tillbehör för den som inte vill äta helt vegetariskt.

Ingredienser

  • 2 dl matvete
  • 3 dl vatten
  • 1 msk tomatpure
  • 2 tsk salt
  • 1-2 purjolökar
  • 1 burk krossade tomater
  • Ca 1 kg vitkålshuvud
  • Smör eller margarin till stekning
  • Instruktioner

    1. Koka matvetet i vattnet smaksatt med tomatpure'n och saltet ca 10 minuter.Skiva purjolöken. Blanda med matvetet och de krossade tomaterna och koka ytterligare 5 minuter.
    2. Skär kålen i strimlor och bryn den i matfettet. Varva kålen med matvetet i en smord ugnsäker form. Börja och sluta med kål.
    3. Grädda kålpuddingen i 175 grader 30-40 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben