Vegetarisk kålpudding

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

En höstig god och billig rätt.

Ingredienser

  • 500 g vitkål
  • 2 msk matolja
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 gul lök
  • 1 dl röda linser
  • 1 dl matvete
  • 2 äpplen
  • 1 tsk curry
  • 6 dl buljong
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. ½ dl hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Hacka och fräs vitkålen mjuk i lite matolja. Ringla över sirapen. Hacka löken och fräs den tillsammans med curryn tills den är mjuk. Skala och grovriv äpplena. Tillsätt äpple, linser och matvete och buljongen och låt koka upp. Låt allt koka ihop på svag värme under lock i ca 15 min.
    2. Sätt ugnen på 200 gr. Varva vitkålsfräs och linsröran. Avsluta med vitkålen. Strö ev. över hackade hasselnötter.
    3. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    4. Äts som den är eller med potatis och någon grönsak.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben