Vegetarisk lasagne med mango chutney

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Supergod! Passar att bjuda på.

Ingredienser

  • 500 g keso
  • 200 g mozzarella
  • 1 röd paprika
  • 2 msk torkad oregano
  • 2-3 dl fryst bladspenat
  • 300 g krossade tomater
  • 0,75 dl mango chutney (eller efter smak)
  • 1 dl grädde (vispgrädde eller matlagningsgrädde)
  • 1 tsk salt
  • Ca 250 g lasagneplattor
  • Riven ost (alt. mer mozzarella)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Sås 1: Hacka paprikan smått och blanda den tillsammans med keson. Hacka mozzarellan och tillsätt den + oregano.
    3. Tina spenaten i micron och kläm ur vattnet noga sedan. Släng den i kesoblandningen.
    4. Sås 2: Koka upp krossade tomater med grädde, salt och mango chutney. Om du vill kan du ha i lite rivna morötter eller en hackad gul lök, då blir det lite matigare.
    5. Varva sedan såserna mellan lasagneplattorna i en smord gratängform, börja gärna med tomatsåsen.
    6. Toppa med ost och lite mer oregano om du vill.
    7. Kör in i mitten av ugnen, i ungefär 20-25 minuter. När plattorna är mjuka tar du ut formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben