Vegetarisk pad thai

Serverar: 4 portioner

Äkta thaismaker. Prova dessa krispiga grönsaker och aromatiska nudlar som vänts i en jordnötssås med mild kryddning.

Ingredienser

  • 225 g torkade risnudlar
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl jordnötssmör
  • ½ dl ljus soja
  • 3 msk färskpressad limesaft
  • 3 msk risvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1-2 tsk milda chiliflingor
  • 2 msk solrosolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 ihopvispade ägg
  • 2½ dl broccolibuketter
  • 2 grovrivna morötter
  • 2½ dl färska böngroddar
  • 8 tunt skivade salladslökar
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 lime i klyftor
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Låt dem rinna av och ställ åt sidan.
    2. Blanda farinsocker, jordnötssmör, soja, limesaft, vinäger och chiliflingor i en liten gryta. Blanda väl. Hetta upp på medelvärme fem minuter och håll såsen varm.
    3. Hetta upp oljan i en stor wokpanna eller stekpanna på medelvärme. Lägg i vitlök och ägg och woka två minuter. Tillsätt broccoli och morötter och woka cirka tre minuter tills grönsakerna är krispigt mjuka.
    4. Häll i nudlarna och såsen och woka ca tre minuter tills allt är genomvarmt.
    5. Ta av wokpannan från plattan och blanda ner böngroddar, salladslök och koriander. Servera genast med limeklyftor.

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben