På Österåsenvis
Ingredienser
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
3/4 dl rapsolja
2 msk kallt vatten
1 gul lök
1 dl champinjoner
1 paprika
6 dl cocktailtomater
1 dl majs
½ dl fetaost
10 oliver
4 dl mjölk
1-2 vitlöksklyfta
1 tsk basilika
½ msk örtsalt
½ tsk svartpeppar
Maizenamjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda havregryn, vetemjöl, rapsolja och kallt vatten till pajdegen och tryck ut den i en eldfast form.
Förgrädda pajskalet i cirka 12 minuter.
- Fräs den hackade löken i olja tills den mjuknat, tillsätt champinjoner och strimlad paprika. Fräs ytterligare 2 minuter. Tag av från plattan och rör ned de halverade cocktailtomaterna, majs, tärnad fetaost och oliver.
- Koka upp mjölk, pressad vitlök och kryddor, red med maizena, utrört i lite kallt vatten, till en tjock stuvning.
- Fördela grönsaksröran i pajskalet, häll över stuvningen, grädda i ugnen i cirka 15 minuter, till önskad färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Vinnare i recepttävlingen!
Meningen är väl inte att det ska vara lätt. Men när man får så här mån...