Vegetarisk paj

Serverar: 4 portioner

På Österåsenvis

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl rapsolja
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 gul lök
  • 1 dl champinjoner
  • 1 paprika
  • 6 dl cocktailtomater
  • 1 dl majs
  • ½ dl fetaost
  • 10 oliver
  • 4 dl mjölk
  • 1-2 vitlöksklyfta
  • 1 tsk basilika
  • ½ msk örtsalt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Maizenamjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, vetemjöl, rapsolja och kallt vatten till pajdegen och tryck ut den i en eldfast form. Förgrädda pajskalet i cirka 12 minuter.
    2. Fräs den hackade löken i olja tills den mjuknat, tillsätt champinjoner och strimlad paprika. Fräs ytterligare 2 minuter. Tag av från plattan och rör ned de halverade cocktailtomaterna, majs, tärnad fetaost och oliver.
    3. Koka upp mjölk, pressad vitlök och kryddor, red med maizena, utrört i lite kallt vatten, till en tjock stuvning.
    4. Fördela grönsaksröran i pajskalet, häll över stuvningen, grädda i ugnen i cirka 15 minuter, till önskad färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vinnare i recepttävlingen!
    Meningen är väl inte att det ska vara lätt. Men när man får så här mån...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben