Vegetarisk pasta med två sorters ostar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Testa även den här ljuvliga rätten med andra grönsaker och rotfrukter eller med andra ostar, t ex parmesan, fetaost, mascarpone eller ricotta

Ingredienser

  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 morötter
  • 1 aubergine
  • 1 msk rosmarin
  • 1 dl olivolja
  • Pasta till 4 personer
  • 75 g fetaost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 125 g mozzarella
  • 35 g pinjenötter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250°. Ta fram en djup ugnsplåt med bakplåtspapper. Koka upp 3 liter vatten med 0,5 tsk salt i en stor kastrull till pastan. Skär zucchini och paprika i 2 cm stora tärningar. Skala och skär morötter i 1 cm breda slantar. Skär aubergine i 1 cm stora tärningar. Lägg alla grönsaker på plåten och strö över rosmarin och 1 msk olivolja. Rosta högst upp i ugnen i 20 minuter. Rör om då och då. Koka pasta. Skär fetaost i tärningar och lägg på plåten de sista 3 minuterna av grönsakernas stektid. Blanda 0,75 dl olivolja, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och pressad vitlök i en stor serveringsskål. Skär mozzarella i tärningar. Vänd ner de rostade grönsakerna och fetosten i oljan och blanda med pastan och mozzarellan. Strö över pinjenötter och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben