Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spola den i kallt vatten och låt den rinna av.
Skala lök och vitlök, och finhacka dem. Ansa och tärna squashen.
Fräs löksorterna mjuka och glansiga i lite matfett. Tillsätt squashen och låt den fräsa med några minuter.
Tillsätt passerade tomater, basilika och socker. Låt såsen koka samman lite. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ungefär hälften av den nykokta pastan i en smord eldfast form. Häll över såsen. Skiva mozzarellan och fördela skivorna över såsen. Bryt gorgonzolan i mindre bitar och strö över. Täck med resterande pasta.
Strö över parmesanosten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills allt har fin färg och är genomvarmt.
Ansa under tiden svampen och skär den i mindre bitar. Bryn den gyllene i lite matfett och fördela den över den nygratinerade pastagratängen. Strö över hackad persilja.
Mycket gott. Lätt att göra och alla i familjen gillade