Vegetarisk pastasallad

Serverar: 6 portioner

Perfekt mat för varma sommardagar. Genom att blanda pastan varm med marinaden och sen låta den svalna, så får man en bättre smaksatt pasta. Egenlagade pastasallader är långt mycket godare än dito färdiga som finns i butik och de egna variationsmöjligheterna är dessutom oändliga...

Ingredienser

  • 250 g pasta t.ex gnocchi- eller pennepasta
  • Marinad
  • 4 msk raps- eller olivolja
  • 2 msk vatten
  • 3 msk äppelcider- eller vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad dragon
  • Sallad
  • 150 g fetaost
  • 2 äpplen
  • 1 gul paprika
  • ca 1 dl färska sockerärter eller gröna ärter
  • 10-12 körsbärstomater
  • ev. 10-12 svarta oliver
  • Isbergssallad
  • Instruktioner

    Koka pastan och blanda marinaden. Låt pastan rinna av då den är färdigkokt och blanda den varm med marinaden, ställ att kallna. Tärna fetaost, äpplen, paprika och strimla isbergssallad. Lägg upp isbergssallad på ett fat och lägg pastan blandad med grönsaker, frukt och ost ovanpå. Garnera eventuellt med färska blad av dragon och ätbara blommor (bild: blå isop).

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    Angela66 11 maj 2014

    Jättegod! Väldigt gott med äpple i.

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben