Vegetarisk pastasallad

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Passar perfekt att göra en stor sats och ställa i kylen. Blir nästan bara bättre om den får stå och dra. Givetvis kan man även variera pastasalladen och ha i sånt man själv tycker är extra gott, varför inte lite grillad kyckling t ex?

Ingredienser

  • 250 g Penne fullkornspasta
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk (410 g) stora vita bönor
  • 1 burk (410 g) kidneybönor
  • 150 g haricots verts
  • 150 g broccoli
  • 2 morötter
  • ½ gul paprika
  • ½ scharlottenlök
  • 120 g pecan- eller valnötter
  • 75 g fetaost
  • 1 burk (210 g) oliver med chili
  • 4 msk balsamicovinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano (använd färsk om du har)
  • 1 krm tabasco
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka pastan lagom al dente (ca 8 minuter) med buljongtärningarna i 2 liter vatten. Häll av och låt svalna. Koka haricots verts och broccolin snabbt i lättsaltat vatten (alternativt värm dem i micron) och låt även dem svalna. Skölj burkbönorna i kallt vatten, skär morötterna i tunna stavar, strimla paprikan, skiva löken och tärna fetaosten. Vispa ihop vinäger, olja, oregano och tabasco i en liten skål. Blanda alla ingredienser noga i en stor bunke, salta och peppra efter smak och låt salladen stå i minst 30 minuter för att dra åt sig alla smaker.

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    lehikoinen 19 juli 2012

    Jättegott!!

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben