Vegetariska piroger

Serverar: 20 portioner

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • Ca 16 dl vetemjöl
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 4 dl kokt råris
  • 2,5 dl grovt riven morot
  • 2-3 tsk sojasås
  • 200 g svamp
  • 3,5 dl strimlad vitkål
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten, salt och mesta delen av mjölet. Arbeta degen smidig, tillsätt mjöl efter hand om det behövs. Låt jäsa under fuktig bakduk 30 min. Skala och hacka löken, fräs den i oljan tillsammans med svampen tills den mjuknar, men inte brynts. Blanda alla ingredienser till fyllningen och smaksätt med sojasåsen. Arbeta degen lätt i bunken och ta upp på bakbord. Dela i 16 delar och kavla ut varje del till en ca 20 cm lång rektangel eller cirkel. Lägg biten på en smord plåt och lägg på fyllningen. Vik ihop pirogen och pensla underdelen. Sätt ugnen på 200 grader och låt pirogerna jäsa tills ugnen blir varm. Sätt in i ugnen. Efter 5 minuter är de klara.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vardagsmat i lovtider
    Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben