Venindas underbara fiskpudding

Serverar: 6-8 portioner

En ljuvlig fiskpudding kokerskan på mitt förra arbete gjorde!

Ingredienser

  • 2 dl rundkornigt ris
  • 4 dl vatten
  • 1,2 l mjölk
  • 3 ägg
  • 600 g kokt torsk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • dill
  • gräslök
  • Till formen
  • smör
  • ströbröd
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Späd med mjölken och koka tills det är färdigt. Kok även fisken tills den är klar, vilket går ganska fort. Har du ånggryta är det ypperligt.
    2. Vispa ihop äggen och rör ner salt och peppar. Blanda ner fisken (försök finfördela lite). Lägg i den finhackade dillen och gräslöken. Därefter det färdiga riset. Blanda runt till en jämn smet.
    3. Lägg ner i formen och platta till lite. Strö ev. lite ströbröd över.
    4. 225 grader i 30 minuter.
    5. Servera med morötter och skirat (smält) smör

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (2)

    lillawe 3 januari 2009

    Hej! Har använt mig av ditt recept på fiskpuddingen. Den var jättegod! Det blir fler gånger!!/lillawe

    smulot 23 oktober 2010

    Hej, Jättegod fiskpudding, många år sedan jag åt detta. Det måste ha varit i skolbespisningen, har aldrig gjort fiskpudding själv. Har precis tipsat min dotter, hon har också längtat efter att få fiskpudding. Hoppas att även barnbarnen gillar den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben