Vermiceller med tonfisk

Serverar: 4 portioner

Det här är en typisk variant på italiensk pasta. Tonfisk gör såsen matig och ansjovis ger den rätta sältan.

Ingredienser

  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • ½ kg tomater eller 1 burk krossade , ca 425 g
  • Salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 burk tonfisk , ca 200 g
  • 4 - 6 ansjovisfiléer
  • 1 knippa persilja
  • 400 g vermiceller eller tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Hacka vitlöken fint och fräs den i hälften av olivoljan i en stekgryta.
    2. Skala de färska tomaterna genom att doppa dem i hett vatten så att skalet lossnar. Hacka dem grovt. Häll tomaterna i grytan och krydda med salt och svartpeppar. Låt puttra ca 30 minuter.
    3. Skär tonfisken i småbitar och fräs hastigt upp dem i resten av oljan. Hacka ansjovisfiléerna och persiljan.
    4. Tillsätt tonfisk, ansjovis och persilja i grytan och låt såsen koka ytterligare några minuter.
    5. Koka pastan enligt förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
    6. Servera genast med tonfisksåsen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben