Veronicas limpor

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Saftiga och limpor med en söt och mustig smak. De går snabbt att förbereda men kräver lite tid för jäsning och gräddning.

Ingredienser

  • 3 pkt jäst
  • 1 l vatten
  • 4 uppvispade ägg
  • 3 dl farinsocker
  • 1 msk salt
  • 1 påse (minus ca 3 dl) rågsikt
  • Instruktioner

    Blanda jästen med de fingervarma vattnet i en stor bunke. (TIps tag bara lite vatten från början och späd mer sedan) Blanda ned övriga ingredienser och knåda till en jämn deg. Låt jäsa 30-40 minuter. Baka ut 6 limpor. Jäs 10 minuter. Pensla sidorna med matolja eller smält smör så att de inte jäser ihop. Grädda i 200 ºC i 20 minuter.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben