Vetebröd med hallon och mandelmassa

Saftiga vetebröd med härlig fyllning som görs i långpanna.

Ingredienser

  • 2 ½ dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 75 g rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 1 krm salt
  • 6½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 200 g hallon
  • 75 g riven mandelmassa
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen med mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg, för hand eller i degblandare. Jäs under bakduk 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och kavla till en rektangel ca 25x30 cm. Lägg rektangeln i en långpanna med bakplåtspapper.
    3. Hyvla smöret på degen, fördela hallonen, mandelmassan, kardemumman och sockret. Jäs utan bakduk 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Låt svalna och skär brödet i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben