Vetekaka med jordgubbssylt

Serverar: 15 portioner

Saftiga rutor med en god fyllning av jordgubbssylt och hasselnötsmassa.

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 2½ dl rumsvarm mjölk
  • 1½ krm salt
  • ½ tsk nystött kardemumma
  • 2½ msk socker
  • 6½-7 dl vetemjöl
  • 75 g mjukt smör
  • Fyllning
  • Ca 50 g hasselnötsmassa
  • 1 dl jordgubbssylt
  • Pensling
  • Uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. TIllsätt mjölk och rör tills jästen lösts sig. BLanda ner salt, kardemumma och socker. Ta i hälften av mjölet. Klicka i smöret under omrörning. Häll i det mesta av det resterande mjölet, spara lite till utbakningen. arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, minst 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Lägg den i en liten långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakpapper. Gör små gropar i degen och klicka i nötmassa och sylt. Låt jäsa under akduk i minst 40 minuter.
    4. Pensla kakan med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Låt svalna. Skär i snibbar eller rutor.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben