Det här är en riktig jultårta, som har sin givna plats på dessertbordet tillsammans med ett härligt fruktfat. Men jag tror inte det är förknippat med någon fara att göra den även andra tider på året!
Ingredienser
Botten
225 g mandelmassa
2 äggvitor
Kolakräm
2 dl vispgrädde
3/4 dl socker
3 msk sirap
1 msk smör
Garnering
2 dl vispgrädde
2 msk rostade mandelspån
1 tsk kakao
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175° och rita en tallriksstor rundel på bakplåtspapper.
- Riv mandelmassan, rör ut den med äggvitan och bred ut smeten jämnt på papperet. Grädda bottnen ca 15 minuter.
- Koka grädde, socker och sirap tills det tjocknar. Ta kolan från värmen och rör ned smöret. Bred den ljumma kolakrämen över den ännu litet varma bottnen. Hit kan tårtan förberedas.
- Vispa sedan grädden inför serveringen. Bred den över tårtan, strö över mandelspån och pudra på kakao.
Liknande recept
Kommentarer (0)