Det asiatiska köket är en underbar mosaik av olika stilar, smaker och dofter lika varierande som länderna själva. Den här kycklingrätten är en fröjd för både öga och gom.
Ingredienser
600 g kycklingfilé
4 stjälkar färskt citrongräs
4 salladslökar
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
1 färsk röd chili
50 g osaltade jordnötter
Olja till stekning, gärna solrosolja
2 tsk socker
2 msk fish sauce
Garnering
Färsk koriander eller slätbladig persilja
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i centimeterstora bitar och lägg dem i en plastpåse. Tag bort det yttersta skiktet på citrongräset. Skär bort den gröna toppen och rotklumpen, finhacka resten. Hacka även salladslöken fint, ta med det gröna. Bland ner citrongräs, salladslök, salt och peppari påsen med kycklingbitarna. Förslut påsen och låt marinera i ca 30 minuter.
- Dela chilin på längden, kärna ur och skiva tunt. Grovhacka jordnötterna.
- Hetta upp olja i en wok eller stekpanna, lägg i kycklingbitarna och fräs i 5 minuter. Lägg i chili, socker och fish sauce och rör om. Fortsätt steka tills kycklingen är precis genomstekt. Rör ner jordnötterna och servera genast med ris eller nudlar och och garnera med koriander eller persilja.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Dagens ört - mynta
Mynta är en vietnamesisk krydda som förekommer i en rad olika variante...