Viktväktarnas saffransskorpor

Serverar: 35 portioner

2 points/st

Ingredienser

  • 75 g sötmandel
  • 100 g margarin
  • 1½ dl råsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 kuvert saffran
  • 1 sockerbit
  • 1 msk varmt vatten
  • 5 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Hacka mandeln grovt. Rör margarin och råsocker poröst, tillsätt ett ägg i taget. Stöt saffran och sockerbit i mortel, lös det i vattnet och blanda ner i bunken. Blanda mandel, mjöl och vaniljsocker, rör ner det i smeten. Tag upp degen på bakbordet och dela i 4 delar. Rulla ut till längder, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och platta till. Grädda mitt i ugnen 200 grader ca 10 minuter. Skär längderna i sneda bitar och vänd upp snittytan. Rosta i ugn 175 grader ca 10 minuter, vänd skorporna efter halva tiden.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    55
    21
    4.8
    30 min
    30
    4

    Kommentarer (1)

    MammaCa 17 december 2012

    Mycket goda, smakar lika bra som Leilas :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben