Vild köttfärslimpa

Serverar: 8 portioner

En lite annorlunda köttfärslimpa

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta(
  • 5 msk smör
  • 2,5 msk salt, ca
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 9 enbär
  • 1 tsk svartpeppar, nymald
  • 0,5 kg viltfärs, eller viltskav
  • 0,5 kg fläskfärs
  • 2 äggvitor
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 liter kantareller
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl lingon
  • 1 paket bacon
  • Instruktioner

    1. Riv morötter, lök och vitlök. Värm en stekpanna, häll i 2 msk smör och stek blandningen tills den mjuknar. Ta av pannan från spisen och blanda ner salt, timjan, tomatpuré, krossade enbär och svartpeppar. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Häll blandningen i en bunke och tillsätt färser, ägg och ströbröd. Blanda ordentligt.
    3. Värm en stekpanna, häll i 2 msk smör och stek rensade kantareller tills svampens vätska har kokat bort.
    4. Smörj en 1 1/ 2 liters avlång sockerkaksform med smör och salta och peppra på insidan. Lägg en tredjedel av köttfärsen i botten och tryck till så att den kommer ut i hörnen. Bred ut kantareller ovanpå och lägg på ett andra lager med köttfärs. Bred ut valnötter och lingon och avsluta med ett sista lager färs. Täck ytan med baconbitar.
    5. Ställ formen i en gratängform och fyll gratängformen till hälften med kokande vatten. Ställ försiktigt in formarna i ugnen och baka i 70 minuter. Ta ut köttfärslimpan, lägg på ett bakplåtspapper, en skärbräda och tyng ner med några konservburkar. Låt limpan stå så och stabilisera sig en halvtimme innan den serveras.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben