Vild kyckling i vinsås

Serverar: 4 portioner

Sätt litet vild smak på kycklingen med hjälp av enbär och svart vinbärssaft.

Ingredienser

  • 2 pkt djupfrysta kycklingbröst
  • Smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • ½ dl outspädd svart vinbärssaft
  • 1½ dl rödvin
  • 2½ dl vatten
  • 1 tärning mörk köttbuljong
  • 8-10 krossade enbär
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk arrowrot
  • 1 burk champinjoner i vatten
  • Instruktioner

    1. Tina, dela och torka kycklingbrösten. Bryn dem i matfett och lägg dem att eftersteka i långpanna, ca 15 minuter i 200° ugn. Salta och peppra.
    2. Låt svampen rinna av. Blanda och koka upp alla ingredienser till såsen utom arrowrot och svamp - den blir seg om den får koka för länge. Red med arrowrot utrörd i litet vatten och sjud såsen ca 5 minuter. Lägg i kycklingdelar och svamp och sjud ytterligare ca 10 minuter.
    3. Servera grytan med kokt ris, gott vitt bröd och t ex gröna bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben