Vildsvinsstek med potatis

Serverar: 4 portioner

Det här receptet är hämtat ur en bok som heter "Drömmen om Toscana" av Annica Triberg. Den handlar om den svenskägda vingården Terreno i Toscana. Där står ofta vildsvin på menyn eftersom man jagar dem runt vingården. Det här är inte precis snabbmat, men säkerligen väldigt läckert!

Ingredienser

  • 1 vildsvinsstek med ben, ca 1½ kg
  • Olivolja
  • 1 morot i stavar
  • 1 gul lök i klyftor
  • 2 tomater, hela
  • 10 cm blekselleri i bitar
  • 5 vitlöksklyftor, grovhackade
  • Litet färsk salvia
  • Litet färsk rosmarin
  • (eller 1 tsk torkad av varje)
  • 3 lagerblad
  • 1½ dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Potatiskulor
  • 8-10 stora potatisar
  • Olivolja
  • Rosmarin
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn steken i olja och salta och peppra runt om. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt grytan småkoka 2-3 timmar.
    2. Gör under tiden potatiskulorna. Skala potatisarna. Ta med kuljärn ut runda kulor (eller gröp ur dem med en tesked). Hetta upp en bottenskyla olivolja i en panna. Lägg ned potatisen - även "skeletten" som blir kvar efter att kulorna är urtagna - i den heta oljan och stek/fritera ca 5 minuter. Ta upp potatisen ur oljan och sätt ugnen på 175°.
    3. Rulla runt potatisen i finstrimlade örter, färska eller torkade, och krydda med salt och peppar. Lägg potatisen i en långpanna och ställ in i ugnen ca 30 minuter.
    4. Ta upp grönsakerna från steken och kör dem till en slät puré i mixer. Späd med litet av kokspadet till en tjock sås. Smaka av.
    5. Skiva köttet och servera med friterade potatiskulor och ihåliga potatisar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben