Viltfärsbiffar med vinbärssås

Serverar: 4 portioner

Det här är riktiga godbitar för den som älskar viltkött. I färsen kommer den karakteristiska viltsmaken tydligt fram och förhöjs med enbär och timjan.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ knippe persilja
  • 6 kvistar timjan
  • 8 kryddpepparkorn
  • 8 enbär
  • 600 g viltfärs
  • 1 äggvita
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk calvados eller konjak
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk olja
  • 2 schalottenlökar
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 msk viltfond på flaska
  • 1½ dl fylligt rödvin
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 2-3 tsk vinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Skala lök och vitlök och skär i bitar. Skölj persilja och timjan och ta bladen från kvistarna. Stöt kryddpeppar och enbär i en mortel.
    2. Lägg lök, vitlök och örter i en matberedare och mixa grovt. Lägg i färsen och hälften av de stötta kryddorna och mixa grovt. Rör ner äggvita, ströbröd och calvados i färsen och blanda väl. Krydda med salt och peppar. Forma åtta biffar.
    3. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och stek biffarna sex minuter på varje sida. Ta upp biffarna ur stekpannan och håll dem varma.
    4. Skala och hacka schalottenlöken och fräs den i stekfettet från biffarna tills den mjuknar. Strö över mjölet och fräs under omrörning. Häll på fond, rödvin och 1½ dl vatten. Krydda med resten av de stötta kryddorna och smaka av med salt och peppar.
    5. Låt såsen koka upp och sjud fem minuter utan lock. Vispa ner matlagningsgrädde och vinbärsgelé. Servera biffarna med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben