Viltfärspaj på rådjursfärs eller älgfärs

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Mina barns favorit.

Ingredienser

  • 500 g rådjurs-älgfärs
  • 100 g bacon
  • 3 hackade gula lökar
  • 1-2 tsk salt
  • 2 tsk mejram
  • 2 tsk basilika
  • 2 msk valfri vinäger
  • 2 dl vatten
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 3 msk vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Riven ost ( gärna västerbottensost )
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop pajdegen och klä en form. Låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet 8-10 minuter i 225 grader varm ugn.
    2. Fräs lök,färs och bacon i en stekpanna. Tillsätt kryddor, vinäger och vatten. Sjud cirka 5 minuter. Blanda i crème fraiche.
    3. Häll blandningen i pajskalet. Vispa ihop äggstanningen och häll över. Strö på riven ost. Grädda i ugn 225 grader i cirka 25 minuter. Servera med lingonsylt.

    Liknande recept

    3.5
    50 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    monbjon 24 januari 2009

    Detta skall jag pröva nästa gång jag tar fran älgfärs. Roligt att få nya recept på vilt! Har du prövat mina älgfärsbiffar? Om inte, är det ett tips!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben