Viltgryta med kantareller

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

fick detta recept efter ett besök i norrland

Ingredienser

  • 600 gr älgkött eller renkött tex bog eller stek varför inte båda två
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 burkar kantareller ca 100gr st
  • 2 tsk salt
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • 1/2 msk krossade enbär
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    skär köttet i tärningar skala och hacka löken bryn kött och lök i en gryta i lite matfett låt svampen rinna av spara spadet bryn svampen i resten av matfettet i en stekpanna tag upp svampen vispa ur stekpannan med svampspadet häll skyn i grytan krydda med salt peppar och enbär tillsätt grädden låt grytan sjuda under lock tills köttet är mört ca 1 timma tillsätt svampen smaksätt ev med mera kryddor om så behövs servera potatis kokta äpplehalvor med rönnbärsgelé och en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben