Viltgryta med kantareller och enbär

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Vad vore höst-och vinterkvällar utan viltgrytor med smak av skogens egna skafferi? I skenet av levande ljus och med ett gott vin/öl till så har du här receptet på en njutbar kväll!

Ingredienser

  • 600 g benfritt älgkött (bog, stek eller skav)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2-3 dl grädde
  • 2 dl buljong (vilt eller köttbuljong)
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • ½ msk krossade enbär
  • 1 krm vitpeppar
  • 250 g kantareller ( gärna trattkantareller )
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Bryn köttet och löken tillsammans i en gryta, i smör. Spar lite smör till svampen. Bryn svampen i resten av smöret i en stekpanna. Krydda köttet/löken i grytan med salt, peppar och enbär. Häll buljongen över köttet och låt sjuda under lock i ca. 30 min. Pudra över mjölet eller rör ut mjölet i lite vatten och tillsätt redningen till grytan. Häll även över grädden. Ge grytan ett uppkok och puttra sedan på svag värme i ytterligare 15 min. innan du tillsätter svampen och ev. mera kryddor om det behövs.
    2. Serveras med potatis, en sallad och lite vinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben