Viltpytt med kantareller

Du kan enkelt göra din egen skav om du har en fryst viltstek! Ta upp den ur frysen och låt den tina bara så pass att du med en vass kniv "karvar" av tunna köttskivor!!

Ingredienser

  • 500 g renskav
  • 200 g kantareller
  • 2 äpplen
  • 2 små eller 1 stor röd paprika
  • 2 gula lökar
  • 2 selleristjälkar
  • 1 krm viltkrydda
  • 3 dl grädde
  • 1-2 msk viltfond
  • 1 tsk rönnbärsgelé
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär renskaven i bitar. Rensa färska kantareller eller häll av spadet på kantareller på burk och skär i bitar. Tärna äpplena utan att skala dem först. Tärna paprika och lök. Strimla sellerin. Hetta upp smör i en stor stekpanna, lägg ner renskaven och stek under omrörning tills köttet fått lite färg. Lägg skaven i en skål så länge.
    2. Stek svampen och löken gyllenbruna. Blanda i renskaven och tillsätt äpple, paprika och selleri. Fortsätt steka tills grönsakerna är mjuka. Krydda med viltkrydda, salt och peppar. Häll i grädde och viltfond och smaka av med gelén.
    3. Servera med kokt potatis eller ris och rönnbärsgelé.
    4. Fler av mina recept hittar du på min blogg: http://cayennesrecept.blogspot.com/

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben