Viltsås
Serverar:
5 portioner
Riktigt god sås. Utsökt till hare, rådjur och annat vilt.
Ingredienser
3 dl steksky från hare, rådjur eller buljong
3 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
8-10 enbär
2-3 msk vinbärsgelé
3-4 msk beurre manie
Instruktioner
Blanda steksky eller buljong och grädde i en kastrull. Låt det koka utan lock ca 5-10 min.
Smaksätt med salt,vitpeppar,enbär och gele. Klicka i beurre manie i såsen under vispning Låt såsen koka 3-5 min..
Liknande recept
Lammstek med ugnsgrönsaker
5
1 h
4
Jägarfruns lasagne
5
4
1
Schweizerrullar med potatistoppar
5
4
Kalops i viltsås
2 h
4
Kycklingfilé i viltsås
5
4
1
L8's ljusa viltsås
4-6
Hjortbiffar, biffar på hjort med en härligt viltsås
30 min
4
Egen enkel tomat pasta viltsås
10 min
3
Älgfärslimpa med trattkantareller
5
4-6
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!