Kalops i viltsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

En bit högrev blir en fin och annorlunda med den här goda såsen.

Ingredienser

  • ca 500 g högrev utan ben
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-4 dl buljong
  • 5 svartpepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • 1 1/2 dl creme fraiche el gräddfil
  • 2 msk mesost
  • 1 msk rönnbärsgelé
  • Instruktioner

    Skär köttet i bitar som till kalops.Skala och klyfta löken. Bryn löken i en stekpanna med fett och lägg i en gryta. Bryn därefter köttet lite i sänder och lägg i grytan. Pudra över mjöl och salt och rör om. Slå på buljongen och lägg i pepparkornen.Koka sakta under lock ca 11/2 tim. När köttet är klart rör du ner creme fraiche, mesost och gelé i grytan. Hetta upp och servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    4-6
    5
    3.8
    2 h 15 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben