Schweizerrullar med potatistoppar

Serverar: 4 portioner

Här får rulladerna lite "vild" smak av såsen. Servera gratinerade potatistoppar till.

Ingredienser

  • 500 g färsk skinka i ca 1/2 cm tjocka skivor
  • Svartpeppar
  • Ca 8 skivor rökt skinka
  • Ca 50 g ädelost
  • Viltsås
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk svart vinbärsgelé
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 5 krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1/2 dl lingon eller rårörda lingon
  • Färsk timjan
  • Potatistoppar
  • Ca 800 g potatis
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 1/2-1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°
    2. Lägg ut skinkskivorna på smörpapper. Lägg 1 skiva rökt skinka ovanpå varje. Mosa ädelosten och fördela den ovanpå. Rulla samman och fäst med tandpetare.
    3. Krydda rullarna med lite svartpeppar. Bryn dem gyllene runtom i lite smör.
    4. Tillsätt vatten, crème fraiche, vinbärsgelé, buljongtärning, krossade enbär och timjan. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 15-20 minuter, eller tills köttet känns mört.
    5. Smaka av såsen med soja och eventuellt lite mera gelé. Vill du ha en tjockare sås kan du reda av den. Ta upp köttet. Rör ut lite mjöl med vatten och vispa ner det i såsen. Låt såsen koka några minuter.
    6. Ta bort tandpetarna från köttet och lägg ner rullarna i såsen. Strö över lite lingon eller vinbär och färsk timjan.
    7. Potatistopparna: Skala potatisen och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Värm mjölken. Mosa potatisen med elvisp och tillsätt den varma mjölken till lagom konsistens, inte allt för löst. Vispa till ett luftigt mos.
    8. Tillsätt ägg och matfett. Smaka av med salt och peppar.
    9. Spritsa ut toppar på bakpappersklädd bakplåt. Gratinera dem i ugnen ca 10 minuter eller tills de har fått fin färg.
    10. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben