Rostade fladdermöss med spooky potatistoppar

Serverar: 4 portioner

Bjud på marinerade kycklingvingar och gudomligt, hemlagat potatismos. Eller? Det är bara fantasin som sätter gränser...

Ingredienser

  • 1 kg kycklingvingar
  • Marinad
  • 1 msk malen kanel
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • ½ apelsin rivet skal
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1½ msk Arla smör- & rapsolja
  • Potatistoppar
  • 800 g mjölig potatis
  • 2 äggulor
  • 100 g Kvibille cheddar riven
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Gröna ärter till ögon
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till marinaden och vänd ner kycklingvingarna i den. Låt marinera i kyl ca 2 tim.
    2. Gör under tiden potatistopparna. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress. Blanda med äggulor och riven ost till ett mos.
    3. Smaka av med salt och peppar. Fyll en spritspåse med moset och spritsa ut 10-12 toppar i en smord ugnssäker form. Tryck fast gröna ärter som ögon.
    4. Sätt ugnen på 225°.
    5. Lägg kycklingvingarna i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 30 min.
    6. Sätt in formen med potatistoppar när 15 min återstår.
    7. Lägg upp vingarna två och två på fat så att de bildar formen av fladdermöss. Servera dem tillsammans med potatistopparna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben