Fläskfilé med apelsinsås

Serverar: 4 portioner

Det blir snyggare om man spritsar

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • Saften av 2 apelsiner
  • Ca ½ tsk maizena+vatten
  • Skalet av 1 apelsin
  • Potatistoppar
  • 3 portioner potatismos
  • 2 äggulor
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Tillaga potatismoset enligt anvisningarna, men ta en aning mindre vatten så moset blir fast. Rör ner äggulor och riven ost i moset och smaka av med satl och peppar. Spritsa eller klicka ut moset till toppar på bakplåt. Ta bort fett och hinnor på fläskfilén och dela den i tre bitar. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en stekpanna. Flytta över köttet till en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 15 minuter tillsammans med potatistopparna. Fräs löken mjuk i stekpannan. Häll på vatten, buljongtärning och apelsinsaft och koka såsen i 5 minuter. Red såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Skär apelsinskalet i tunna skivor och koka dem mjuka några minuter i vatten. Låt rinna av. Skär köttbitarna i cm-tjocka skivor och lägg ner dem i såsen. Strö över apelsinskalen och servera med potatistoppar och någon kokt grönsak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben