Potatistoppad sojafärsgryta

Serverar: 4 portioner

Det finns inget skönare än när man kan göra hela middagen i en panna, och gott blir det! Gillar du inte sojafärs kan du byta ut det med motsvarande mängd kokta linser.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 500 g sojafärs
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g fast potatis
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Gott till
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka gul lök, vitlök och morot fint. Fräs i lite olja tills det får färg och mjuknar. Rör ner sojafärsen och låt steka med i någon minut. Rör nu ner rosmarin, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt puttra ihop till en tjock färsröra. Smaka av med salt och peppar.
    3. Häll sedan ner allt i en ugnsfast stekpanna eller gratängform. Skiva potatisen tunt och lägg i ett vackert mönster ovanpå färsröran. Pensla med olivolja och gratinera allt i ca 15 minuter eller tills det får färg.
    4. Servera gärna med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben