Det finns inget skönare än när man kan göra hela middagen i en panna, och gott blir det!
Gillar du inte sojafärs kan du byta ut det med motsvarande mängd kokta linser.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
500 g sojafärs
1 tsk torkad rosmarin
400 g krossade tomater
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 g fast potatis
Salt
Svartpeppar
Gott till
Sallad
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka gul lök, vitlök och morot fint. Fräs i lite olja tills det får färg och mjuknar. Rör ner sojafärsen och låt steka med i någon minut. Rör nu ner rosmarin, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt puttra ihop till en tjock färsröra. Smaka av med salt och peppar.
Häll sedan ner allt i en ugnsfast stekpanna eller gratängform. Skiva potatisen tunt och lägg i ett vackert mönster ovanpå färsröran. Pensla med olivolja och gratinera allt i ca 15 minuter eller tills det får färg.