Här får fisken simma vidare och ersätts med ännu mer av det goda. Sparris, kronärtskockor, champinjoner och tofu. Om du vill kan du använda rökt tofu, om du inte gillar tofu alls kan du hoppa över det.
Använd 2 msk majsstärkelse istället för mjöl i såsen om du vill göra rätten glutenfri.
Mjölkfri och äggfri.
Ingredienser
Fyllning
1 purjolök
250 g champinjoner
1 burk kronärtskockshjärtan, 400 g
200 g fast tofu
1 liten burk vit sparris, ca 230 g
1 tsk hela, stötta fänkålsfrön eller ½ tsk malda fänkålsfrön
½ tsk salt
Vitpeppar
Vitvinssås
2 msk olja eller smör, t ex mjölkfritt
½ dl vetemjöl
½ dl vitt vin
4 dl vatten
1 buljongtärning
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 msk citronsaft
½ dl finhackad färsk dill
Salt
Vitpeppar
Potatismos
800 g mjölig potatis
2 msk olja eller smör, t ex mjölkfritt
1 dl grädde, t ex soja- eller havregrädde
½ tsk salt
Svartpeppar
Muskotnöt