Hjortbiffar, biffar på hjort med en härligt viltsås
Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Gott
Ingredienser
1/2 dl ströbröd
1dl mellangrädde
1/2 tsk timjan
3/4 tsk salt
1 krm Liquid Smoke
400 g hjortfärs
80 g chèvre
½ msk smör
½ msk rapsolja
Svartpeppar
4 dl köttbuljong
1 msk Maizena
60 g smör
Instruktioner
Låt ströbrödet svälla några minuter i mellangrädden. Blanda med ägg, timjan, salt, Liquid Smoke och hjortfärs. Dela chèvren i 4 bitar. Forma 4 höga biffar av färsen med osten i mitten.
Stek på medelvärme, 8-10 minuter på varje sida. Mal över lite svartpeppar. Håll biffarna varma under folie.
Häll köttbuljongen i pannan och vispa ur. Sila vätskan ner i en kastrull. Låt koka upp. Vispa i Maizenan utrörd i lite kallt vatten. Sänk värmen när skysåsen tjocknat något. Vispa i smöret klickvis.
Servera biffarna omedelbart med skysåsen och klyftpotatis.