Hjortbiffar, biffar på hjort med en härligt viltsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott

Ingredienser

  • 1/2 dl ströbröd
  • 1dl mellangrädde
  • 1/2 tsk timjan
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm Liquid Smoke
  • 400 g hjortfärs
  • 80 g chèvre
  • ½ msk smör
  • ½ msk rapsolja
  • Svartpeppar
  • 4 dl köttbuljong
  • 1 msk Maizena
  • 60 g smör
  • Instruktioner

    1. Låt ströbrödet svälla några minuter i mellangrädden. Blanda med ägg, timjan, salt, Liquid Smoke och hjortfärs. Dela chèvren i 4 bitar. Forma 4 höga biffar av färsen med osten i mitten.
    2. Stek på medelvärme, 8-10 minuter på varje sida. Mal över lite svartpeppar. Håll biffarna varma under folie.
    3. Häll köttbuljongen i pannan och vispa ur. Sila vätskan ner i en kastrull. Låt koka upp. Vispa i Maizenan utrörd i lite kallt vatten. Sänk värmen när skysåsen tjocknat något. Vispa i smöret klickvis. Servera biffarna omedelbart med skysåsen och klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben